David Hansen «The guy who sings high»

Vi setter oss ned digitalt med den Australske kontratenoren David Hansen. Han i sin stue, jeg i min. Hans favoritt duftlys er forøvrig Coing fra Diptyque Paris. Mitt er Vanilje fra Ikea.

David er i full gang med prøver på Orfeus & Evrydike som har sesongpremiere Lørdag 27.August på Den Norske Opera & Ballett. Sammen med sin Evrydike (Vigdis Unsgård) deles scenen med Nasjonalballetten gjennom Jo Strømgrens øyne. «En eksepsjonelt uttrykksfull og vakker blanding av opera og ballett. Gi oss mer!» Det skrev VG`s anmelder i 2013 om Christoph Willibald Glucks versjon av historien om Orfeus som mister den han elsker og gjør alt for å få henne tilbake. «Min eldste familievenn døde akkurat da vi begynte prøvene, så døden er ikke lett å synge om, men på den andre siden har det hjulpet meg med å finne inspirasjon til karakteren min».

Å kombinere flere kunstuttrykk er ganske sjeldent på norske scener, og David ønsker seg mer av sånt. «Ballettkompaniet har vært veldig tålmodig med meg – jeg er ikke så flink til å danse».-  Jeg hører rykter om at prøveperioden er på usle 2 uker så her gjelder det å være godt forberedt. Lykke til! Hva tar du alltid med deg på jobb? «Vann». Smart.

269653_454878634556499_626274426_n

«Dagens kontratenorer synger i falsett og har ballene i behold».

Hilde Bjørhovde for Aftenposten i 2015.

Photo_7b_(cred__Tonje_Thilesen)

David Andrew Hansen er født og oppvokst i Sydney, Australia. Men flyttet til Oslo i 2009. Han sluttet å tro på julenissen når han var 8 år, reiser ca 7 måneder i året og kan ikke leve uten mobillader eller morgenkaffe. David ville bli surfer eller advokat da han var i tenårene, men etter å ha vunnet flere sangkonkurranser visste han at han ville bli sanger. Jeg lurer på  hvordan man havner i kontratenor-båsen? «Kontratenorstemmen har alltid vært naturlig for meg, så det var stemmen min som valgte for meg»I barokken dominerte kastratsangerne Europas operascener med virtuose arier. Praksisen med å kastrere særlig lovende guttesangere oppsto på 1400-tallet, fordi kvinner ikke fikk synge i den katolske kirken, og det var behov for lyse stemmer. «Kastratene var datidens Justin Bieber eller Michael Jackson, men jeg tror ikke kontratenorene har samme sex appeal som kastratene hadde». Sier han blygt. Vel… tenker vi. Kontratenorene har en stor fanskare, uavhengig av kjønn. Jeg en av de.

Digresjon: Første gang jeg hørte en kontratenor trodde jeg det stod en kvinne eller et barn bak scenen og sang ,mens Philippe Jaroussky mimet ordene. #Alcina . Det tok meg noen sekunder å venne ørene til hva øynene så. Og så kom fasinasjonen! Gud så vakkert det er. Og så fikk jeg endelig oppleve David gjøre Telemakos i Ulysses vender hjem på Den Norske Opera & Ballett. Med mangel på ord tenkte jeg da det samme Michael Smith tenkte da han så David i Giulio Cesare på Victorian Opera.

Handel: Giulio Cesare (Giulio Cesare) [Victorian Opera / Richard Gill]

The night was dominated by David Hansen’s thrilling performance of the title role: his pure, agile counter-tenor produced gleaming sword-like high notes and dramatic cascading scales.

Michael Shmith, The Age

«Den engelske kontratenoren James Bowman ga meg tre tips da jeg studerte med ham: kjenne musikken godt, være hyggelig med kollegene mine og alltid komme tidsnok! Jeg håper at jeg gjør alle tre!» Det er vi helt sikker på at du utfører med glans. 

#Yas.

1170937_1151624401548582_2666313746156796893_n

Hva var d siste du bakte? En Pavlova med ananas og pasjonsfrukt. Fat Lady ❤ you.

 

David, er du klar for en rekke fullstendig random spørsmål? Så morsomt!! Ja.

Først og fremst. finn frem en lapp, skriv ned en hilsen til en valgfri person du kjenner eller kjenner til. 

Hva ser du mest frem til akkurat nå?  Jeg gleder meg til å ta en kald øl etter Orfeus-premieren!

Hva kjeder deg for tiden? Jeg er for opptatt til å kjede meg!

Hva ble du senest rørt av? Familien min.

Hva er den aller første sangen du sang utenfor pikerommet/gutterommet? Pie Jesu (Andrew Lloyd Webber)

Favoritt lærer? Andrew Dalton (min sanglærer)

Hvis du selv hadde vært lærer, hvilket fag hadde du villet lære bort? Musikk eller kunst

Hva er din favoritt drikke? Det er for mange til å velge bare én!

Favoritt cocktail? Hva som helst fra ECC (Experimental Cocktail Club), London

Favoritt mat? Hva som helst fra Sixpenny (min favoritt-restaurant i Sydney, Australia)

Hva var d siste du bakte? En Pavlova med ananas og pasjonsfrukt

Hva må du absolutt alltid ha i kjøleskapet? Champagne

Nevn en ting du fortsatt har med deg fra barndommen? Minner

Favoritt film? Endless Summer (1 og 2), Being John Malkovich, The Goonies

Film som får deg til å gråte sånn skikkelig? The Notebook

Hvis du ikke sang, hva ville du gjort da? Arkitekt

Har du et annet spesielt talent? Jeg er litt for flink til å shoppe!

Hva kan du ikke gjøre? Slutte å drømme

Har du noen kallenavn? Opera Dave

Hva overrasker deg mest med mennesker? Så mange folk med dårlige manerer på buss, trikk og t-bane!

Nicole Kidman svømmer visst med haier. Hva er det mest eventyrlige du har gjort? Jeg har også svømt med haier…uten bur!

Hva er din favoritt sangtekst? Du bist die Ruh (Rückert/Schubert); Jeg elsker dig (Grieg)

Hvilket råd ville du gitt til en som vil bli sanger? Øv og alltid vær forberedt på det uventede!

Noen råd for å håndtere scenenerver?  Øv og se for deg publikum nakne!

Har du selv noen ritualer før du går på scenen? Varmer opp, slapper av og «go for it»

Hvis du kunne ranet en annens klesgarderobe? hvem sin ville det vært? (død eller levende person) Jeg er fornøyd med min egen garderobe!

Med unntak av lommebok og mobil, hvilke to ting kan du ikke leve uten? Kaffe når jeg våkner og min mobillader!!

Hva skal du ha på deg på julaften? Badebukse (jeg skal til Australia til jul)

Hva ønsket du å bli da du var 5 år? En superhelt.

Hva skulle du ønske du visste da du var 19? Hvordan være meg selv.

Hva tror du er den viktigste livsvisdom for en å lære? Tålmodighet

Hva elsker du mest ved byen/tettestedet du vokste opp i? Strendene

Hva er det mest spontane du har gjort? Flytte til Norge!

Hvilket ENE mål i livet er du bestemt på å oppnå? Å bygge et hus!

Hva er det feteste ved Oslo? Perfekt størrelse (ikke for mange folk), mange fantastiske restauranter og selvfølgelig naturen.

Hva er det beste ved Oslo Lufthavn? Tax free

Hva er et talent du ønsket du hadde? Å danse skikkelig bra!

Hva er din favoritt farge? Teal (mørk turkis)

Favoritt komponist? Jeff Buckley

Hva er ditt spiritanimal? Kenguru kanskje?

Jeg skal male en studiovegg i stua mi, hvilken farge skal jeg velge? avocado, cognac, kokos eller terracotta? Avokado

Favoritt app? MR PORTER og Instagram

Om du hadde en superkraft, hva ville den være? Å fly

En rolle du har skikkelig lyst til å gjøre? Sesto i Händels Julius Cæsar

Hvilken historisk figur ønsker du å ta en kaffe med? Hermann Hesse

Vindu-sete eller gang?  Vindu

Favoritt skuespiller? Kevin Spacey

Hvilken film skulle du ønske fikk mer oppmerksomhet? Dancer in the Dark

Hva er det farligste du har gjort? Å svømme med haier uten bur!

Hadde du noen kjæledyr når du vokste opp? Flere katter

Hvis du skulle bli portrettert av valgfri kunstner, hvem ville det vært? Arthur Boyd

Hva vil du si til deg selv 15 år frem i tid? Gratulerer med fin sangkarriere og lykke til med neste kapittel!!

Lappen du skrev: Hvem skal jeg sende den til? Odd (Pavarotti) Helge

Photo_4_(cred__Tonje_Thilesen)_1

Takk for din tid og masse lykke til på Lørdag!

//Fat Lady

Én kommentar Legg til din

  1. Tusen takk for hilsen! Morsomt! Kjempeflott intervju! Hilsen Odd (Pavarotti) Helge

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s