Caroline Wettergreen har nailet fet sommerjobb på Komische Oper i Berlin!

Vi møter Caroline i den vakre foajeen på Operaen. Jeg sitter med ryggen til inngangsdørene, men hører de høye helene hennes på lang avstand. Visse menneskers energi føler man lenge før man ser de. Jeg snur meg og der kommer hun, denne atletiske men lille kroppen som lager så ufattelig mye vakker vokal. I en lysegrå og stilig kjole. Og perfekt hår. Jeg fasineres av hår som alltid ser så ryddig ut. Er det medfødt eller bruker de bare mer tid på badet? Jeg innser at jeg aldri blir en slik men nysgjerrigheten lever i beste velgående uansett.

«I hope your operabox will be filled with cellofane crinklers and a stage swarming with standby`s!» Caroline og jeg har funnet vår felles kjærlighet. Frasier. Yas. Vi elsker den! Personlig kunne jeg ha skrevet en dyptgående analyse av Frasier, Freudian-style. Men nok om det.

Caroline Wettergreen jobber i skrivende stund på Komische Oper Berlin. Hun skaffet seg rollen som La Fée i Cendrillon . Stort grattis fra oss!

Hva heter Askepott på tysk? «Aschenputtel» svarer hun raskt med nesten perfekt uttale. Du kommer til å gli rett inn sier kjerringa.

Jeg fikser to kopper kaffe og et Snøhetta-ish bord med relativt ubehagelige stoler. Caroline har sterke barndomsminner når hun kjenner duften av kaffe. Hun vokste nemlig opp ved siden av Friele fabrikken i Bergen. Så for henne symboliserer duften av kaffe; barndom, trygghet og idyll. For meg  symboliserer det egentlig bare lebestift merker, rosa vegg til vegg teppe og blodrød Prince. Familie ❤ you cant live with them or with(out) them.

Caroline har en bachelor i utøvende klassisk sang ved NMH, hvor hun studerte under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene. Hun gikk så videre og klinte til med en Master ved Operahøgskolen i Oslo med Toril Carlsen som lærer. Carolines første rolle var Adelaide i Stefan Herheims «Lulu» på Den Norske Opera & Ballett.

Etter endt skolegang debuterte hun ved Operaen i Kristiansund, da som Vespetta i Scarlattis «Kjærlighet og sjalusi», og høsten samme år så man henne som Nattens Dronning i «Tryllefløyten» ved RingsakerOperaen. Våren 2015 sang hun Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien, og høsten samme år dro hun tilbake til RingsakerOperaen som Frasquita i «Carmen» av Bizet. 

Caroline er en ettertraktet konsertsanger, og har gjort prosjekter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Bergen, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Linderud gård og Edvard Griegs hjem – Troldhaugen.

6.Juli klokken 13.00 finner du henne sammen med pianist Ivar Anton Waagaard på 1.balkong i Operaen. Billetter kan kjøpes her. Tro meg, du har sjeldent gjort en bedre investering.  Bare 50 kroner. Ja det er helt sant. Det er ikke en skrivefeil.

«Det største augneblikket var for mange, inkludert underteikna, då sopran Caroline Wettergreen, i rolla som Frk. Songstad, viste verdsklasse med «Der hölle Rache» frå Mozarts Tryllefløyten. Songjen er meir enn songteknisk krevjande, men Wettergreen song det som om det var det enklaste i verda.»

– David E. Antonsen, Firdaposten / Januar 2016

Ja, du og David blir sikkert enige når du trykker play på lydklippet under:

Sånn, har du hentet igjen pusten? 

Flott! Da kan vi gå videre. Caroline er nå i Berlin, vi chatter på nett – hun har nest siste forestilling i morgen og det syns hun er litt trist. Toi toi og spytt spytt fra oss her hjemme. Jeg ber henne beskrive Berlin med 3 ord:»Spennende, travelt, eye opening»

Det blir nok ikke siste gang vi ser Caroline sitt navn på tyske rollelister.

Nå kommer nok en rekke fullstendig usammenhengende spørsmål:

Trikk eller T-bane?: Drosje  (LOL)

Hva er den beste delen av jobben din?: Friheten!

Favoritt film?: Iron Weed

Favoritt tv serie?: Frasier ( JA!)

Favoritt farge?: Rødt og kongeblått.

Hvis du hadde hatt en sønn, hva ville han hett? Noe adelig.

Vi aner en rød tråd. 

Diamanter eller perler?: Diamanter

Hva gjør deg glad? Nyslått gress

Hvor mye benkpresser du?: 50 kg.

Fugletitting eller hvalsafari?: Jeg er ikke så overveldet av natur jeg. (hahahahahahahah, en ærlig sak)

Hva er den kuleste tingen i dette rommet? Assymetrien og matematikken.

Morgen eller kveld?: Morgen.

Drømmescene?: Covent Garden

Drømmerolle?: Violetta, La Traviata

Dior Poison eller Chanel no 5?: Chanel

Hvordan liker du kaffen din? svart

Skinnbukser eller ikke?: Kult på andre, uaktuelt på meg selv.

Er 30 det nye 20?: Forhåpentligvis.

Får du ofte lyst til å bryte ut i sang?: Aldri. (Synd)

Hva gjør deg nervøs?: Mennesker.

Carmen eller Don Josè? Don Josè

Er dett gøy? Helt okej.

Også lo vi høyt da vettu.

 

//Fat Lady

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s