Patrick Egersborg, Team Player, Brygg+Opera =

OPERAKOLLEKTIVET er et uavhengig operakompani drevet av utøverne selv, og består av kunstnere og utøvere med bakgrunn fra ulike uttrykksformer innen scenekunst. Operakollektivet er en lekegrind for operaformen hvor materiale, musikk og kropp blir brukt som verktøy for å formidle engasjerende historier til publikum. Kompaniet består av Initiativtager, produsent og sangr Patrick Egersborg, komponist Gísli Jóhann Grétarsson, dramatiker Oda Fiskum, regissør Vera Krohn Svaleng, sopranen Ivi Karnezi, mezzo sopranen Margrét Brynjarsdóttir, og pianist Dorina Komani.

0a13f2_1e5d143929f349f3a0bacd234e3f1d26

Vi tar en liten prat med Patrick i Operaens vakre foajè.

Han er på andre siden av en meget hektisk periode med det å skape en helt ny opera; Team Player. En opera om generasjonen som gikk fra å ha kaféen som kontor til å jobbe på kafé. Han er meget fornøyd med både utførelse og oppmøte. Urpremieren gikk av stabelen 13.Mai til fullt hus. Vi omfavner nye stykker og gleder oss til å se mer fra Operakollektivet og Patrick. 

Operakollektivet står også for den månedlige operapuben så fett kalt Brygg+Opera på Hendrix Ibsen Vulkan. Gå inn og lik de på Facebook, motta invitasjon og ta turen innom. Vi har vært der flere ganger og digger alt fra trebenkene til ølutvalget. Siste Onsdag hver måned.

0a13f2_6f5aac83794149ea910500a1fcf43d47

Det har vært en fantastisk tid og jeg har hatt stor glede av å kunne jobbe med en produksjon fra opprinnelsn, å ha muligheten til å tenke som en kunstner som utvikler ideer og konsepter, ikke bare være interpret av andres visjoner.

Operakollektivet-Hendrix

 

Fat Lady sneik seg  forresten inn på Khio sin fremførelse av Ariadne Auf Naxos & Gianni Schicchi på Scene 2 på Operaen for en liten stund siden. Patrick Egersborg (som gjest) gestaltet rollen som Betto. I skinnbukser. (grrr). Han synger som en gud. #Barihunk

Good things will come to you young one.

Patrick-E-9401BWPatrick har studert ved HfM «Hanns Eisler» i Berlin og Operahøgskolen ved KhiO hvor han gikk ut med master i 2014. I 2012 sang han Norges-premieren av operaen Orlando av G. F. Händel ved Åmot Operagard med regi av Erlend Samnøen. Han har også bodd i London hvor han har sunget med kompanier som Opera Holland Park og Grange Park Opera og opptrådt under The Grimeborn Opera Festival. Ved Grange Park Opera ble han tildelt et utviklingsstipend for unge sangere. Under studiene opptrådte han bla. i rollen som Operatøren i premieren av operaen Ad Undas komponert av Øyvind Mæland med regi av Lisa Lie, samt Don Alfonso i Così fan tutte av Mozart, begge på scene 2 ved DNO&B. I 2015 var han å se i rollen som Sciarrone i Opera Østfolds produksjon av Tosca og Zuniga i Carmen ved RingsakerOperaen.

Hva er den beste delen med yrket ditt?

Det er vel å få uttrykke seg gjennom så mye fantastisk musikk, og dele den gleden man får av å gjøre det med publikum. Det å få utvikle karakterer og spille i så mange forskjellige verdener og historier gjør at man må bruke hele uttrykksregisteret. Jeg liker spesielt det at man som operasanger blir en såpass allsidig scenekunstner, og at man blir kjent med selv på sitt verste og beste, fordi man går gjennom så mye på veien dit.

Er det sangen som står høyest? eller har du andre mål og drømmer?

Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å utforske andre sider av meg selv i kunstnerisk sammenheng. Prøve meg som regissør, skrive tekst for scene eller utøve som skuespiller.

Beskriv Oslo med 3 ord?

Fargerik. Styggpen. Beige.

Favoritt farge?

Vanskelig! Grønn. Eller blå. Eller lilla. Jeg vet ikke.

Farge du misliker?

Ikke kjempeglad i gult og oransje.

Fredag eller søndag?

Fredag.

Italia eller Frankrike?

Italia.

Øl eller vin?

Vin

Britney eller Christina?

Britney

Fly eller tog?

Tog

Regn eller snø?

Snø

Drømmerolle?

Sweeney Todd. Eller kong Filippo i Don Carlo

Frognerparken eller Tøyenparken?

Tøyenparken

Patti Smith eller Patti Labelle?

Patti Labelle

Hvilken opera ønsker du blir satt opp i Norge snarest?

Ringen. Vi har så mange bra og svære stemmer fra Norge nå. Og om jeg må velge én opera så er det nok Thaïs av Massenet. Jeg elsker Massenet! (å herregud, vi og!)

Hva får deg til å smile?

Artige dyr på Internett og vennene mine og vår interne humor.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s