Liten by. Stor kunst.

Hvor heldige er ikke vi? Midt i lille Oslo ligger et enormt kulturhus med et ønske om å gjøre mitt liv større. Og det klarer det. Førsteklasses kunst blandet med førsteklasses teknikk. Sleng på meget konkurransedyktige priser så har du en publikumssuksess.

Operaen i Oslo er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta. Første spadetak ble tatt 17. februar 2003, og 12. april 2008 åpnet Operaen med en gallaforestilling. Operaen huser Den Norske Opera & Ballett og har tre saler for opera, ballett og konserter. Bygningen er også en av Norges fremste turistattraksjoner, med over 10 millioner besøkende siden åpningen!

Med sine 38 500 m2 er Den Norske Opera & Ballett landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

Midt i hjertet av Oslo ligger det som mange assosierer med et skip, eller et isfjell. På sørsiden ligger  skulpturen «She lies». Kunstneren er Monica Bonvicini, som vant den internasjonale konkurransen i 2007 med ideen om en tredimensjonal tolkning av Caspar David Friedrichs maleri Das Eismeer (1823–1824). She Lies er en skulptur laget av rustfritt stål og glasspaneler som måler omtrent 12 x 17 x 16 meter. Hun rager på det høyeste 12 meter over vannflaten. Den beveger seg rundt sin egen akse i følge med tidevannet og vinden, som gjør at det forandrer seg med refleksjoner fra vannet.

Caspar_David_Friedrich_-_Das_Eismeer_-_Hamburger_Kunsthalle_-_02.jpg

Er du i Oslo? stikk innom, bli med på en omvisning, gå på taket, ta en drink på uteserveringen, se en forestilling, og ta turen ut på sørenga. Operaen er åpen for alle og den vil faktisk gjøre livet ditt større.

 

WWW.OPERAEN.NO

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s